Umulig å være bærekraftig forbruker?

Det å være en bærekraftig forbruker i 2017 er et virrvarr av hensyn å ta i betraktning. Skal man fokusere på hva som er best for klima, naturmangfold, dyrerettigheter, menneskerettigheter eller alle sammen? Er det i det hele tatt mulig å leve et ”normalt liv” uten at det skal gå på bekostning av miljø, dyr eller mennesker? Innad blant mine venner er det nærmest blitt en norm at det er umulig. Men er det det?

Vi forbrukere glemmer ofte at vi har en enormt stor makt med lommebøkene våre. Lommebøkene våres er kanskje den viktigste stemmeseddelen vi har og de fleste av oss bruker den nærmest hver eneste dag. For det er slik at når du velger å kjøpe klær fra H&M, så velger du også å støtte barnearbeid. Når du kjøper Nescafé eller din Loreál maskara, så velger du også å støtte barnearbeid, forurensing, avskoging av regnskogen og hensynsløs utnyttelse av vannressurser.

Denne bloggen skal være et forsøk på å samle informasjon, for å gjøre det lettere for meg selv og andre å forstå hvordan en kan være en bærekraftig forbruker. Jeg ønsker en størst mulig helhetlig tilnærming og vil derfor se på hvordan produkter og firmaer påvirker miljøet, dyrs- og menneskers rettigheter og politikken som ligger bak.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s