Prosjekt: Lage kompostbinge

For noen helger siden fikk jeg og Knut endelig muligheten til å vise vår fantastiske snekkerferdigheter, når vi skulle snekre en kompostbinge. Jeg bor jo på et lite småbruk i Østmarka med en låve som er full av gammelt plank. Derav ble utfordringen å lage en kompostbinge, uten å kjøpe noen nytt trevirke. Siden ingen av plankene var helt like, så var det en utfordring å få det estetisk pent, til Knuts store forargelse. Jeg synes nå ikke sluttresultatet ble så gærent, uansett!

IMG_1635.JPG

Vi bestemte oss for å lage en med to binger, slik at den ene kan stå og godgjøre seg, men den andre fylles opp. Modellen er basert på en ramme på 2 x 1 meter, vi brukte 2×4 tomme. Deretter har vi brukt litt diverse planker til hjørnene. Til slutt har vi spikret opp plank loddrett på hjørneplankene. For å få en enkel åpning har vi snekret to planker parallelt langs fremsiden, slik at vi kan putte planker mellom, og derav har en enkel og grei åpning.IMG_1624.JPG

Neste steg på planen er å lære seg å kompostere skikkelig, slik at vi får næringsrik og god jord, som vi kan bruke i kjøkkenhagen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s