Fullkornskjeks med enkorn og emmer

Å spise kjeks er noe jeg forbinder med å være usunn. Og det er kanskje ikke så rart, for kjeks er som oftest hvitt hvetemel og ofte usunne oljer, men det trenger jo ikke være sånn. Jeg har laget noen fullkornskjeks med emmer og enkorn, som smakte helt nydelig!

Du trenger:

  • 150 gram finmalt emmer
  • 150 gram finmalt enkorn
  • 50 gram olje (olivenolje, rapsolje)
  • Litt mel til utbaking
  • Litt salt eller urter til topping

Slik gjør du:

  1. Bland emmer og enkorn i en bolle
  2. Tilsett oljen
  3.  Kna deigen til den er fast og fin i formen. Er deigen for klissete, tilsett mer mel. Er deigen litt for hard tilsett litt vann.
  4. Del deigen i 4-6 emner og kjevle ut. Ca 2-3 mm tykke stykker er fint.
  5. Stikk ut kjeks ved hjelp av pepperkakeformer, glass eller skjær bitene ut med kniv.
  6. Dryss på litt salt eller urter som topping om du ønsker smak på kjeksen.
  7. Stekes på 200 grader i 8-10 minutter.
  8. La kjeksen avkjøles på rist.
  9. Nyt kjeksen med spekemat, upasteurisert ost eller hva annet godt man kan finne på.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s