Fermentert agurk

Sylteagurk er noe mange elsker og andre hater. Jeg synes derimot at fermentert agurk slår sylteagurk når som helst. Dessuten har de masse gode melkesyrebakterier som tarmen vår elsker. Å fermentere agurk er veldig enkelt. Det eneste du trenger er agurk, vann og salt.

Du trenger: 

  • 5-10 middels store sylteagurker
  • 1 liter vann
  • 2 spiseskjeer salt

Du gjør: 

  1. Er sylteagurkene store kan du dele de opp i biter ellers legger du dem hele opp i et norgesglass eller annet glass etter ønske.
  2. Kok opp vann og salt.
  3. Avkjøl saltlaken til romtemperatur
  4. Hell saltlaken over agurkene
  5. La stå i ca. 1 uke i romtemperatur. Etter dette er agurkene klare til å spises!
  6. Vil du ikke spise de med engang? Sett de i kjøleskapet, der holder de seg lenge.

Usikker på hva du skal bruke agurkene til? Hva med å lage en tzatziki, raita eller salat?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s