Eplecidereddik

Visste du at det er kjempeenkelt å lage sin egen upasteuriserte eplecidereddik? Det beste av alt er at man gjør det kun med epleskall og epleskrottene. Det betyr i praksis at man kan lage både eplepai, eplekake, tilslørte bondepiker, eplemos, norsk pannacotta med eplemos eller fylte pannekaker med epler og krem, og i tillegg få masse eplecidereddik, som er fantastisk å bruke til sylting, hjemmelaget fermentert ketsjup eller som tilsetning i gryter og sauser.

Du trenger: 

  • epler (10-12 små-mellomstore for 1 liters norgesglass
  • vann
  • et norgesglass. F.eks 1 liters glass.

Du gjør: 

  1. Skrell eplene.
  2. Legg skallet og kjernene i et norgesglass
  3. Fyll glasset fullt med vann
  4. Sett på lokk
  5. Bruk resten av eple til noe digg, som eplepai, eplekake eller tilslørte bondepiker
  6. La glasset stå med epleskallet i 2-4 uker.
  7. Sil av væsken og hell den over på et glass eller flaske av passe størrelse.
  8. La den stå i 2-4 uker til og gjære, deretter er den klar til bruk!
  9. Eplecidereddiken er holdbar omtrent et år, muligens noe lengre, men blir sterkere jo lengre den står.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s