Gresskarsuppe

Gresskar kan brukes til så mye annet enn Halloweendekorasjon. Nå er forsåvidt Halloween ferdig for i år, men gresskar kan man fortsatt få tak i. Denne suppen får frem smaken i gresskaret, sammen med smaken fra kraften og passer perfekt en kald høstkveld.

Forberedelser: 10 min
Koketid: 1 time

Du trenger:

  • Et stk lite/medium gresskar
  • 1 liter kraft, både grønnsakskraft og kyllingkraft fungerer utmerket. Har du ikke kraft? Trykk HER for hvordan du kan lage din egen
  • 1 liten eller 1/2 stor løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 spiseskjeer rømme.
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær gresskaret i  2 cm store biter. Legg gjerne frøene bort for videre behandling.
  2. Skjær løk i strimler og hvitløk i små biter
  3. Stek løk og hvitløk i en gryte.
  4. Tilsett kraften og gresskarene
  5. La koke i 1 time. Suppen kan gjerne koke lengre også, men gresskaret skal koke så mye at det går i oppløsning.
  6. Tilsett 2 spiseskjeer rømme
  7. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med en ekstra klatt med rømme, litt koriander og noe nytt ferskt brød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s