Miljøvennlige julegavetips

Nå for tiden er det vanskelig å finne gode julegaver til folk, fordi de aller fleste har alt de trenger. Jeg synes likevel det er hyggelig å gi noe til mine nære i jula, som et tegn på at jeg er glad i og setter pris på de. Jeg tenker at noe av det mest verdifulle man har og kan gi sine nærmeste er litt av sin egen tid. Til min mors 60 års dagen for litt siden fikk hun blant annet en 3-retters middag laget av meg til henne og far, husvask og en hverdagsmiddag. Det satte hun utrolig pris på og jeg tror de fleste av oss setter stor pris på slike gaver, enn på ting vi egentlig ikke trenger! 

Derfor har jeg laget en liste med forslag til hvordan man kan glede sin nære og kjære, med ting de mest sannsynlig setter pris på. Jeg har prøvd å gruppere de ulike forslagene etter hvem jeg mener de passer til, dette er selvfølgelig ingen fasit og mange ting kan passe de fleste! 

Til mor, far, tanter, onkler, besteforeldre o.l. 

 1. Søndagsmiddag. Disk opp med en fancy middag hjemme hos dine nærmeste eller la dem komme til deg. 
 2. Hverdagsmiddag. Bor du nærme de du skal gi gaven til? Hva med å stille opp med et måltid i en ellers hektisk hverdag? 
 3. Husvask. Dette er en arbeidsoppgave mange av oss ikke setter så stor pris på, så denne er nok en sikker vinner.
 4. Inviter vedkommende ut på restaurant. Har du god råd kan du jo invitere din mor, far eller tante på et finere måltid ute. 
 5. Måk snø eller hogg ved. Bor noen du kjenner landlig og har behov for å møke snø eller hogge ved? Hva med å tilby dem din hjelp? 
 6. Barnapass. Kjenner du noen småbarnsforeldre. La de få en kveld sammen, mens du passer barn!

Bror/søster/venner

 1. Treningstime. Hva med å kjøpe en PT-time til en treningsglad bror eller søster? 
 2. Fjell- eller skogstur. Hva med å få litt kvalitetstid med familien og invitere enn bror, søster eller venn på en fjelltur?
 3. Inviter på middag. Disk opp med en deilig middag som du kan dele med noen av dine nærmeste. 
 4.  Tilby hjelpen din. Er du håndverker? Hva med å tilby hjelpen din? Er det kanskje noe annet du vet din bror/søster/venn trenger hjelp med?
 5. Ta med bror/venn/søster på en “vær sammen dag”. La vedkommende bestemme hva dere skal gjøre. Om det blir kino, en tur i skogen eller en tur på kafé. Nyt dagen sammen! 

Kjæreste

 1. Disk opp med en romantisk middag. Lag kjærestens favorittmiddag eller disk opp med en flere retters tasting-meny. 
 2. Gi en romantisk massasje. Hvem liker vel ikke massasje? Dette er en perfekt måte å tilbringe litt kvalitetstid sammen 
 3. Ta med på spa. De fleste av oss har en stressende hverdag. Stress ned en helg eller hverdag med boblebad, massasje og badstue. 
 4. Gi en “vi gjør hva du vil dag”. Denne dagen kan kjæresten bestemme hva dere skal gjøre. 

Alle: 

 1. Hva med å gi noen et kurs? Swing, sushi eller vinkurs? Kanskje dine nærmeste har noen spesielle interesser de gjerne skulle fordype seg i? Eller kanskje noen uoppdagede interesser du kan hjelpe de å finne frem til? 

Ingenting som passer? Eller har du et behov for å kjøpe noe?

 1. Gi spiselige gaver. Vin er noe de fleste drikker og setter pris på. Spesielle olivenoljer, eddiker og balsmico til en som er glad i å lage mat. Kaffe, te,  sjokolade – you name it.
 2. Kjøp brukt. Hva med å gi noe som allerede er brukt? Det er allerede laget så utrolig mange ting og vi trenger rett og slett ikke lage så mye mer nytt for å glede hverandre til jul. Finn, tise og mange andre apper gjør det mulig å enkelt selge og kjøpe brukt! 
 3. Hjemmestrikka votter/luer/gensere. Norsk ull er en ressurs vi kommer til å ha så lenge det finnes sau i Norge. Hva med å støtte Husfliden? Luer, votter og andre ullartikler er noe de fleste har bruk for. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s